Kjøttdeig – Hachis Parmontier lavkarbo



En nytelse av en hverdagsrett



  • 400g kjøttdeig (Her kan du bruke kjøttdeig av hva du vil. Vi brukte hjortekjøttdeig.)
  • 2 ss rapsolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl kjøttkraft
  • 1 purre, kun det grønne
  • 10 brekkbønner
  • Salt og pepper
  • 1 ss tørket basilikum evt. fersk.
  • 1 Laurbærblad
  • Retichpurre, 50g smør og 1 dl. Fløte
  • 2 ss olivenolje


  1. Sett ovnen på 200°C
  2. Surr kjøttdeig i olje.
  3. tilsett tomater og kjøttkraft. La koke inn.
  4. Krydre med salt, pepper, basilikum og laurbærblad.
  5. hakk purre og brekkbønner og bland inn.
  6. Kok en hel retich i vann. Sil av vannet når retichen er mør, og hell tilbake i kasserollen. Tilsett smør og fløte. Kjør til en jevn masse med en stavmikser
  7. smør en ildfast form med olivenolje. Hell i 1/2 retichpureen. Hell over kjøttblandingen hell på resten av retichpureen i kantene.
  8. Sett i ovnen i 15 minutter.