Reker i lake – styr unna

Bruk kun ferske eller frosne reker. Smaken er så utrolig mye bedre enn de du får kjøpt i lake. i tillegg får du med på kjøpet skall, som du kan lage deilig kraft av på under 30 minutter. Alle reker i lake inneholder natriumbenzoater, og det tenker jeg i et føre var prinsipp er lurt å begrense så mye som mulig. Prisen på reker i lake er i tillegg dyrere enn ferske reker. Du må sette av tid til å rense, men øvelse gjør mester. Etter noen ganger vil du oppdage at rensingen går utrolig fort, og kanskje du i tillegg opplever det som tilfredstillende å rense din egen mat.

Les også NRK artikkelen: Åtvarar mot konserveringsmiddel

Les mer om E211 Natriumbenzoat

Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.